A felvonó vészjelzők működtetését a 113/1998 kormányrendelet írja elő, az MSZ-EN 81-28.2004 szabályozása szerint. A 2004 után épült lift esetén kötelező a liftvészjelző megléte. A felvonók üzemeltetéséhez tehát szükséges az üzemeltetőnek a 24 órás felügyeletet biztosítani.

Távfelügyeleti alkalmazásunk segítségével erre kíálunk lehetőséget. Az ELEVATOR felvonó távfelügyeleti GPRS eszközünk szigorú minősítési eljáráson keresztülmenve megszerezte az ÉMI-TÜV tanusítványt, mindenben megfelelve az MSZ-EN 81-28.2004 szabványnak. Felvonó távfelügyeleti szolgáltatásunk olyan szervezeteknek készült, akik társasházak, áruházak, irodaházak felvonóinak üzemeltetésében érdekeltek.

A liftben ragadt utas az ELEVATOR vészjelzőpanelen elhelyezett segélyhívó gomb megnyomásával tud segítséget kérni. A segélykérés távfelügyeleti központba történő beérkezéséről a készülék tájékoztatja használóját. A diszpécserközpontba befutott segítségkéréskor a diszpécser azonnal visszahívja a készüléket, amely automatikusan összekapcsolja a liftben tartózkodó utassal és hangkapcsolaton keresztül tájékozódni tud a segélykérés okáról és a szükséges intézkedést indítja el. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a liftben rekedt valaki, akkor kivonuló szolgálatunk tagjai a helyszínre mennek és segítenek a liftből való kijutásban.

Alkalmazási területek:
  • Irodaházak személyfelvonói
  • Társasházak személyfelvonói
  • Közintézmények személyfelvonói
  • Kórházak személyfelvonói
További információért kérjük keressen bennünket a megadott elérhetőségeken vagy személyesen.