Szolgáltatásunk ellátásának feltétele az általunk telepített VARIO MEDCARE segélyhívó készülék, amely egy segélyhívóból és a hozzá tartozó pánikgombos karórából áll.

A VARIO MEDCARE a mobil egészségőr egy nagyon egyszerűen használható többfunkciós telefonkészülék, ami képes automatikus helymeghatározásra, nyomkövetésre, pánikjelzésre, segélykérésre, távgondozásra továbbá orvosi diszpécser felhívására. Ez a modern telefon elsősorban személyfelügyeletre és személyvédelemre lett kifejlesztve, így rossz látási körülmények és stressz állapot alatt is kellő biztonsággal kezelhető.

A VARIO MEDCARE biztonságérzetet és ellenőrzési lehetőséget nyújt idős, esetleg beteg szeretteink számára, hogy otthonukban, vagy lakásuktól távol úgy élhessék mindennapos életüket, hogy ők maguk és hozzátartozóik is bármilyen helyzetben és heléyen tudhassanak egymásról, pánik helyzetben is legyen támasz, azonnali intézkedési lehetőség.

Rosszullét, esetleg támadás esetén a VARIO MEDCARE készülék használója egyetlen gomb megnyomásával tud segítséget kérni. A segélykérés tényéről a készülék tájékoztatja használóját. A diszpécserközpontba befutott segítségkéréskor az ügyeletes azonnal visszahívja a készüléket, amely automatikusan összekapcsolja az ellátottal. Ezt követően a diszpécser hangkapcsolaton keresztül tájékozódni tud a segélykérés okáról és a szükséges intézkedést indítja el, ami lehet Orvos, mentő, járőr helyszínre küldése ill. a gondozott hozzátartozóinak értesítése.

További információért kérjük keressen bennünket a megadott elérhetőségeken vagy személyesen.